Wie ben ik? En waarom deze blogs?

20180126_174341Yvonne Scholderman 0114-10-AMijn naam is Yvonne Schoolderman-van Betlehem. Gehuwd en moeder van een prachtige zoon (2003).
Door een chronische ziekte ben ik niet meer werkzaam. Inmiddels wel al ruim 25 jaar ervaringsdeskundige (chronisch ziek, gezondheidszorg, enz enz)
Ik heb het Short Bowel Syndrome (korte darm). Eigenlijk is dit een verzamelnaam voor een aantal symptomen, vandaar dat het een syndroom wordt genoemd. De oorzaak kan divers zijn.
Doordat mijn darm maar 1 tot 1,5 meter lang is, krijg ik niet alle voedingstoffen voldoende binnen. Met name snel een tekort aan zout, mineralen en vitamines. Daarom lig ik ’s nachts aan het infuus. Door de jaren heen heb ik heel vaak in het ziekenhuis gelegen (vanaf de eerste operatie gemiddeld 2-3 keer per jaar. Soms een dag, soms voor weken of zelfs maanden).

In mijn blogs vertel ik regelmatig welke gevolgen dit heeft voor het dagelijks leven en ons gezin. Met name het gebrek aan energie (vermoeidheid) en pijnklachten zijn een dagelijkse worsteling. Verder zijn er nog andere symptomen en heb ik ook nog andere ziektes.
Ook schrijf ik soms blogs n.a.v. een bericht in de media, op twitter of iets wat ik elders las.
Sinds kort zijn daar ook blogs bij gekomen die fictie zijn, maar geschreven op basis van kennis en ervaring.
Belangrijke items voor mij zijn #patientincluded #patientadvocate. Helaas Engelse termen, maar ze dekken wel in 1 woord de lading.
Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest als Verpleegkundige (Algemeen Ziekenhuis en Thuiszorg), waarvan 2 jaar ambtelijk secretaris van de VAR (Verpleegkundige Adviesraad).

Homepage: www.Yvonneblogtmetzorg.wordpress.com, Twitter @Iefonnuh1

E-mail: Iefonnuh@gmail.com

Behalve het schrijven van deze blogs en verhalen, corrigeer en redigeer ik ook teksten. Oa een aantal hoofdstukken van een boek en tekst voor een studieopdracht op medisch gebied. Sinds september 2014 ben ik 1 van de Eindredacteuren bij Content Collective (en ook schrijf ik daar af en toe een blog voor). Hieronder vallen >10 online magazines. Het heeft niets met de zorg te maken, maar wel met mijn passie voor taal, teksten en schrijven.
Ook het schrijven van informatie voor patiënten (bijvoorbeeld informatie over een onderzoek/opname of trial) is iets wat binnen mijn competentie valt.
Bij dit alles komen mijn ervaringen als patiënt en verpleegkundige erg goed van pas!
Als u een verzoek heeft die hierop aansluit, dan zou ik graag met u bespreken wat de mogelijkheden zijn!

Sinds 2016 maak ik ook deel uit van het Patient Expertise Team van Ikone. Meer info hierover op de website van Ikone:

http://www.ikone.nl/nl/patient-expertise-team

Ik schrijf af en toe ook blogs, artikelen en verhalen voor andere uitgaven en websites.

Als u (een deel van) een blog (tekst of foto) wilt gebruiken, vraag dan via een reactie of mail om toestemming. Dan kunnen we samen kijken wat mogelijk is. Eventueel met vermelding van een link naar dit blog. Thxxxx!

Indien wordt ‘ontdekt’ dat het materiaal is gecopiëerd (digitaal of op papier) zonder voorafgaand overleg is direct het Auteursrecht van toepassing.

Portretfoto : vakfotograaf Levien Willemse http://www.levienwillemse.com
Vrijwel alle andere foto’s bij dit weblog zijn eigen werk.

In okt 2014 verscheen het boek: ‘maak er een boek van’ . Daarin ook een kort hoofdstuk (eigenlijk een blog, blz 36) door mij geschreven. Vond het een hele eer dat ik dat mocht doen!

het boek is hier te bestellen: http://www.patientervaringsverhalen.nl/

image

NB

1. er schijnt af en toe een advertentie onder een blogpost te staan. hier heb ik helaas geen enkele invloed op. Sta dus ook op generlei wijze achter de inhoud daarvan.

2. Het is begrijpelijk dat u enthousiast bent over uw eigen product (incl websites, apps enz). Als u daarover in een reactie op een blogpost schrijft en uw product aanprijst, lees ik dit zeker wel. Zal het echter niet publiceren. U (en anderen) kunnen daardoor deze reactie niet lezen.

Advertenties