Van idee, naar manuscript naar ?????

 

Twee weken geleden plaatste ik onderstaand bericht op Facebook en ineens dacht ik: ik ga dat ook op mijn blog delen! Komt íe:

 

Het is zo’n vreemd gevoel, maar denk deels wel herkenbaar voor andere schrijvers/sters. Ik mis het schrijven aan mijn manuscript, het totaal opgaan in een verhaal, wegdromen, broeden op nieuwe fragmenten en het schrijven ervan in een flow.

 

Een week of drie geleden ronde ik mijn eerste manuscript af. Nadat ik eindelijk alle moed bij elkaar had gesprokkeld en nerveuzer en nerveuzer werd, stuurde ik het manuscript op naar een uitgever, Ambilicious. Een week(…) nadat de uitgever aangaf het verhaal te gaan lezen, kreeg ik het bericht dat zij het manuscript willen uitgeven als boek. Ben nog steeds niet geland, het dringt nog niet goed door. Gelukkig hoefde ik geen weken of maanden te wachten, wat ook zomaar kan. Mijn husband zei de dag ervoor nog: dat weekje wachten was al slecht voor mijn hart en voor jouw gezondheid…

Nu is het wachten dus op de volgende stappen van de uitgever, mn op de redactie van het manuscript. Het herschrijven en nog beter maken nav redactie is ook een fijne uitdaging.

De beste remedie is om ‘gewoon’ verder te gaan met schrijven: aan iets nieuws beginnen of verder schrijven van verhalen, teksten waar ik al aan begonnen was. Boek 2 waar ik al mee bezig was, voelt nog niet goed (genoeg), zit nog niet onder mijn huid. Die moet/kan wel wachten.
Op de een of andere manier mis ik de inspiratie, de flow, de drive om weer (aan iets nieuws) te schrijven. Komt wel weer, dat weet ik, maar ik hoop dat deze leegte mbt schrijven niet te lang duurt. Ik heb het nodig. Schrijven is vrijwel het enige wat ik kan, half-liggend op de bank of op bed, op de momenten dat ik er wat energie voor heb en niet teveel pijn. Het is mijn lijntje met de buitenwereld, mijn energie-gever.

Ineens flits er een nieuw idee door mijn hoofd, wat ook goed zou passen bij mijn eerste manuscript. Het is nog pril en ik weet niet of het voldoende is voor een boek. Voor nu is dat prima, als het maar weer gaat kriebelen om te schrijven…

Hou dus mijn blog in de gaten, voor updates en ander nieuws rondom mijn eerste boek.
Hopelijk zal mijn boek volgende jaar vóór de zomer worden uitgegeven, onder mijn schrijfpseudoniem Yvonne Sonke!
Ik kan niet wachten…..