10 redenen waarom Sint niet zonder Pieten kan

Zonder Pieten geen Sinterklaas, laat dat duidelijk zijn. Daarom, namens Sint Nicolaas, 10 redenen waarom de Sint niet zonder Pieten kan

1. Stoomboot

Sint heeft vliegangst en wil daarom eigenlijk alleen per Stoomboot vanaf Spanje naar Nederland komen. Het liefst staat hij 24/7 zelf aan het roer, maar dat kan natuurlijk niet. Dus zijn er een aantal Pieten die ook een vaarbewijs hebben en het roer af en toe overnemen. Verder moet de Stoomboot natuurlijk spik en span zijn, moet er genoeg stoom zijn en wordt de boot elke zomer opnieuw geschilderd. Hoewel de Sint gek is op schilderen en hij helemaal weg is van zijn nieuwe stoomreiniger, waarmee sinds een aantal jaren het dek wordt schoongemaakt, heeft de Sint hulp nodig van heel veel Pieten.

2. Amerigo

In Nederland wil de Sint af en toe wel eens in een auto stappen of een scootmobiel lenen. Maar ’t liefst rijdt hij op Amerigo, zijn lieve schimmel(wit paard). Hoewel het dier elke dag van Sint een wortel, vers hooi en water krijgt, moet Amerigo ook geborsteld worden, de stallen moeten worden schoongemaakt en Amerigo wil ook graag naar buiten. Daar helpen de Pieten mee, zonder dat iemand daar lucht van krijgt.

3. Cadeautjes

Elk jaar krijgen kinderen en volwassenen cadeautjes van Sint Nicolaas. Sinterklaas houdt enorm van (online) shoppen, maar er moet best wel veel ingeslagen worden. Gelukkig vinden veel Pieten dit ook leuk om te doen, dus vaak gaat er een grote groep Pieten mee om inkopen te doen. De cadeautjes inpakken doet de Sint ook samen met de Pieten, tijdens de zogenaamde inpakavonden. Elk jaar weer een groot succes.

4. Lekkers

Het heerlijk avondje zou niet heerlijk zijn zonder al het lekkers. Pepernoten, marsepein, speculaas, chocolade letters, je kunt het zo gek niet noemen of de Pieten maken het met veel plezier. Dit jaar maken zij ook kaasletters. Er kwamen namelijk nogal wat opmerkingen van met name ouderen, waarbij het gebit in stukken brak – eh correctie: waarbij stukken van het gebit afbraken door alle zoetigheid. Enkele Pieten hebben vorig jaar

Click hier om verder te lezen 

Advertenties