Een goed begin?!

DSC_0392

Geruisloos en onopvallend lieten we 2013 achter ons en startte we het jaar 2014 . Nou ja…geruisloos. 

Het leek wel of het vuurwerk geknal aan het eind van het jaar nog eerder begon dan het jaar ervoor. Omdat we in de buurt van een middelbare school wonen zijn we wel iets gewend. Er zijn nl leerlingen die het hele jaar door vuurwerk in huis blijken te hebben. Dit jaar ging het naar mijn (ons) gevoel na 24 uur echter ook langer door.

Deze jaarwisseling leek onze rode kater Henry ook veel angstiger dan vorig jaar. Hij wilde/durfde eigenlijk niet naar buiten. Henry is een kater die we ongeveer 2 jaar geleden uit het asiel hebben gehaald. Hij is daar begin januari binnen gebracht. Het zou zomaar kunnen dat hij in die periode zo enorm geschrokken is, dat hij heel hard en ver is weggelopen van zijn (toenmalige) huis. Nog steeds is hij schrikkerig en bang. Maar ook heel lief 🙂 Achteraf waren we alle 3 nog blijer dat we de jaarwisseling gewoon-lekker-rustig-thuis hebben doorgebracht met z’n 3-en. Of nou ja…met Henry erbij dus met z’n 4-en. Hij kroop niet onder de kast, zoals onze eerste kat Pim altijd deed. Pim was trouwens een vrouwtje. Wij dachten in eerste instantie een mannetje. Foutje. Maar ja….ze bleef wel Pim heten. Maar goed, Pim kroop tijdens de jaarwisseling vaak onder de kast of ergens op zolder in een hoekje. Waardoor wij 2 keer hebben gedacht dat Pim ontsnapt was op het moment dat de buitendeur even open stond. Alles hebben we afgezocht in huis. Net op het moment dat we dachten…die is weg….. kwam onze dame weer tevoorschijn vanuit haar schuilplaats. Pim was niet ontsnapt. Pim durfde gewoon niet eens in de kamer te komen tijdens het geknal. In tegenstelling tot Henry. Die zocht juist ons gezelschap op.

Inmiddels nadert ook het einde van  de kerstvakantie. Het was vooral een vakantie van veel thuis zijn. Halve dag in pyjama. Niet teveel moeten. Beetje uitrusten. Zoonlief was veel met muziek bezig. Eerst vooral drummen. Op kerstavond had hij voor het eerst een optreden met een echte band. Een prachtige avond! De dagen daarna verbaasde hij ons (vooral mij, manlief hoort het allemaal zo’n beetje aan) met zijn muzikaliteit. Gewoon achter het keyboard gaan zitten. Een liedje op gehoor spelen. Of (zelf) vanuit een lesboek studeren. Soms probeert ie een liedje te componeren. Het is voor hem een hele goede manier om zich op een andere manier te kunnen uiten. Ik vind het heerlijk om hem zo ontspannen bezig te zien!

Vorige (herfst) vakantie lag ik in het ziekenhuis. Wederom een lange, moeilijke periode. Elke keer weer blijkt dit toch een flinke weerslag te hebben op ons gezin. Iedereen is moe, sneller geïrriteerd en het ritme kwijt. Omdat in de tijd erna een heropname als een donkere wolk boven onze hoofden bleef hangen, bleef er ook een zekere angst en spanning aanwezig. Ondanks dat proberen we dan toch zo snel en goed mogelijk weer ons “gewone” leven op te pakken.

Vooral de vermoeidheid door 1 de spanning en 2 voor de mannen (man -en zoonlief) het dagelijks op en neer rijden ivm  bezoek 3 voor mij door het ziek-zijn zelf, laat erg lang zijn sporen na. De kerstvakantie was dan ook meer dan nodig en welkom.

Maar….langzaamaan trok de vermoeidheid bij de mannen weer weg. Manlief moest wel af en toe werken. Maar had ook regelmatig een vrije dag. Tijd om uit te slapen. Helaas gaat het mantelzorgen voor hem wel door. Mede ook omdat we bewust even onze huishoudelijke hulp vrijaf hebben gegeven. Elk voordeel hep ze nadeel hè 😉

Zelf voel ik dat de vermoeidheid nog steeds aanwezig is, maar toch wel wat minder wordt. Het mega-mega-mega vermoeide gevoel door het gevaarlijk lage fosfaat lijkt wat weg te trekken. De combinatie van andere medicatie en een enorm hoge dosering fosfaat via het infuus (elke nacht) lijkt eindelijk aan te slaan. Dat mag ook wel na 3 maanden! Ik ben heel erg blij dat de mogelijkheid er is om dit zelf, thuis via een infuus toe te dienen. Ik moet er niet aan denken dat ik al die tijd in het ziekenhuis zou hebben gelegen.

Het is jammer dat het moet, maar mooi dat het kan!

Advertenties