Zonnestralen

DSC_1181De zonnestralen worden weerkaatst in de grote spiegel in zijn kamer. De kleine jongen ziet het niet. Maar hij voelt wel de warmte van de zon. In huis klinkt muziek uit een radio. De kleine jongen hoort het niet.

Op de tast zoekt hij zijn speentje in het grote bed. Hij moppert een beetje: mumm mummm”. Hebbes! Met een gelukkige grijns op zijn gezichtje steekt hij de speen in zijn mond.

Langzaam en met grote inspanning draait hij zich een klein stukje op zijn rechter zij. Heel ver lukt hem niet. Hé, wat kriebelt er daar tegen zijn wangen? Yes…das Flappie zijn aller-allerliefste hondenknuffel! Hoe vindt die kriebels wel fijn, maar…hat..hatsjie. Hij moet er ook van niezen. Met zijn linkerhand tast hij nu over het laken. Hé, wat is dat dan? Vast een van zijn speeltjes. Hij rolt met een harde plof weer terug op zijn rug. Gelukkig met het speelgoed nog in zijn hand. Tjonge…daar word je moe van!

Hij houdt het speelgoed heel dicht tegen zijn gezichtje aan. Nu kan hij een glimp opvangen van de knipperende lichtjes. En als hij op de knoppen slaat, hoort hij een geluidje. Héél dicht bij zijn oor houdt hij ‘m. Wat hij precies hoort en ziet…? Maar hij geniet er zichtbaar van. En ook hoorbaar! Kraaiende geluiden nu.

Ai..wat is dat nu weer voor stoorzender? Piep-piep.

“Goedemorgen lieve Timo” Mama fluistert (eigenlijk roept) de woorden in zijn oortje. “Lekker geslapen?” Piep-piep-piep. “Nare pomp, even je mond houden!”

Mama drukt op een paar knopjes. Daarna hoort alleen mama nog het geluid van een lopende sondevoedingpomp.

Timo schenkt zijn moeder zijn allerliefste glimlach. Mama geeft hem een kusje op zijn neus. Timo trekt zijn moeder zachtjes aan haar haren en geeft haar een knuffel.

Hij is moe, maar ook blij en gelukkig.

Zijn moeder geniet van het moment, van de liefde van en voor haar dappere jongen.

 

Timo is 5 jaar en heeft een ernstige stofwisselingsziekte. Dit verhaal is fictie, gebaseerd op waarheid. 

 

Voor meer informatie zie: http://www.energy4all.nl .

 

Nadat ik dit blog al geschreven had, kwam ik er achter dat het deze week #globalmitochondrialdiseaseawarenessweek is……!