Slagerij van Kampen 15 feb 2013 Orpheus Apeldoorn

 

        DSC_0093                                 

“Nou snap ik waarom het Slagerij heet (…)” .  Zoonlief is inmiddels 9 jaar en drumt al vanaf zijn 5e.

2 of 3 jaar geleden trad SVK op aan het kanaal (in Apeldoorn). Na 2 nummers zijn we  vertrokken. Het was koud en de muziek van SVK kwam daar (naar ons idee) niet goed tot zijn recht.

 

Op deze avond hadden we ons goed voorbereid: gehoorbeschermers voor zoonlief, oordopjes voor mama, de nodige proviand en natuurlijk een paar drumstokken.

Al snel bleek dat gehoorbeschermers en oordopjes echt niet nodig waren. Het slagwerk was wel hard, maar niet tè hard.

Wat hebben we genoten! Tegen de verwachting in hebben we 2 uur lang (met een korte pauze) het ene na het andere slagwerknummer gehoord. Meestal hard en onstuimig, een enkele keer ook ingetogen en sprankelend.

Halverwege het 2e gedeelte dreigden we enigszins in te zakken. Maar na een duik in de tas met drinken en snoepjes en alweer een nieuw muziekstuk, haalden we zonder problemen het einde van het  2e gedeelte.

Vraag mij niet meer hoe al die stukken heetten. In het donker was het vrijwel onmogelijk om de namen op te schrijven en er moesten ook nog foto’s worden gemaakt.

Het meeste indruk maakte op ons het stuk “Train…”. Je hoorde en zag de trein bijna letterlijk door de zaal rijden.  “De piepshow” was grappig. Ik vrees voor onze badkamertegels…

Verder waren er nog enkele oude, enigszins bekende nummers. Aan het eind van sommige nummers werden we meegesleept in hun opzwepende ritmes. De drummers leken in een soort trance, maar toch net niet…Wat een conditie moeten zij hebben! De zaal hield soms bijna letterlijk de adem in.

 

In de pauze toch nog maar een paar drumstokken van SVK gekocht. Na de show moesten daar natuurlijk nog handtekeningen op. Dat was het enige minpuntje. De slagwerkers moesten eerst nog ff douchen, wat meer dan nodig was (..;) ). Uiteindelijk bleek het grootste gedeelte van de groep zich in een andere bar te hebben verstopt. Al met al een half uurtje gewacht.

Maar…we hebben ze…de handtekeningen!

Deze vakantie zal zeker nog in het teken staan van SVK.  Zoonlief heeft sinds deze week een nieuw (2e hands) akoestisch  drumstel. Dus de hele week gaan wij genieten van onze eigen Slager Van Apeldoorn!!!!!

Advertenties